U bent hier

U bent hier

VIC, te vroeg geboren, maar sterk en dapper!

De Eén-soap Thuis is vorige week geëindigd met de geboorte van Vic. Te vroeg, want nog maar 29 weken, maar dapper en sterk en omarmd met veel liefde....

Liesje Delauré van het UZ Leuven benadrukt dat bijna 1 op de 10 baby's prematuur wordt geboren. Het ziekenhuis werkte daarom graag mee aan Thuis om belangrijke aspecten rond vroeggeboorte te belichten. "Vroeggeboren kinderen hebben vaak intensieve en hoogtechnologische zorgen nodig. Het is voor hun overleving en ontwikkeling echter even belangrijk dat deze zorgen binnen een koesterend kader worden toegediend, waarbinnen de ouders een centrale rol vervullen. Zij kunnen in alle rust en privacy onbeperkt bij hun baby aanwezig zijn, worden begeleid en ondersteund bij de zorg en worden aangemoedigd om zo veel mogelijk huid-huid contact of kangoeroezorg toe te passen en borstvoeding te geven."

Hans Roggen, producer van Thuis, is de dokters en de verpleegkundigen van de afdeling neonatologie van het UZ Leuven enorm dankbaar voor hun medewerking. "Een speciale dank gaat uit aan de ouders van wie we de kans kregen om hun pasgeboren kindje mee in ons verhaal te kunnen opnemen. Zij weten als geen ander welke vragen je als ouder krijgt al je baby te vroeg geboren wordt. En zonder hun medewerking konden we dit verhaal van prematuurtjes nooit vertellen. Onze kleine figurant stelt het heel goed en is ondertussen thuis bij zijn mama en papa."