U bent hier

U bent hier

Inanna - over vasthouden en loslaten rond een vroeggeboorte

Vijf jaar geleden kregen Annemarie en haar man te horen hun kindje te zullen verliezen na twintig weken zwangerschap. Elf weken later is hij geboren, negen weken te vroeg, na hele spannende weken. Over deze periode heeft zij een dagboek bijgehouden, wat is uitgegroeid tot een boek, INANNA.

INANNA is een verslag over een tocht langs de afgrond. Auteur en psycholoog Annemarie Klanderman deelt in INANNA haar ervaringen en verwerkingsproces rondom zijn vroeggeboorte. Daarmee hoopt zij iets terug te kunnen doen voor betrokken zorgprofessionals. Ook wil zij op deze manier lotgenoten iets bieden, namelijk door middel van herkenning erkenning mogelijk maken van het vaak toch verborgen verlies wat speelt.

Ook al is alles goed gekomen en overheerst vooral dankbaarheid, het kan heel lastig zijn juist dan het verdriet wat ook heeft gespeeld en waar je ten tijde van de strijd niet aan toekomt, alsnog ruimte te geven. Ook voor de omgeving is vaak alleen de goede afloop zichtbaar en word je aangespoord nu vooral maar te genieten, terwijl je nog een zwaar deel wacht.

INANNA - over vasthouden en loslaten rond een vroeggeboorte

Auteur: Annemarie Klanderman
Uitgegeven: in eigen beheer

Prijs: 19,50 euro